Een kraan die van een fles schiet.... de gevolgen zijn niet te overzien. Hoe zit het met jouw kraan? Juiste schroefdraad? Goed onderhouden? Kortom, hier valt niet mee te spotten.
Duiken is een sport die niet zonder risico's is. Om deze risico's zoveel mogelijk te beperken, is het van belang dat duikers goed opgeleid en getraind zijn, hun ervaring bij houden (zwembad duiken zijn geen teken van zwakte doch helpen ervaring met uitrusting uw niveau op peil te houden!) en zich strikt houden aan veiligheidsregels. Tevens kan het uitsluiten van een ziekte of gebrek de veiligheid tijdens het duiken vergroten. Dit is één van de redenen waarom een medisch onderzoek door veel duikscholen, of organisaties verplicht wordt gesteld.
Scubasigns: the guide to all diving hand signals’ zorgt ervoor dat vanaf nu wereldwijd elke duiker dezelfde taal spreekt. Het boek is het resultaat van jaren onderzoek en discussies met vele duikers in alle hoeken van de wereld. Het resultaat is het officiële handboek voor duik handsignalen welke duikers helpt hun duiken veiliger, interessanter maar vooral ook leuker te maken.
Hét kado voor jezelf én je buddy! 288 full colour pagina’s met bijna 500 hand signalen met bijdrage van enkele wereldberoemde fotografen. Het boek kost €24,95 via www.bol.com te bestellen en verkrijgbaar bij je lokale Dive Center.
Stel je neemt het besluit om te gaan duiken tijdens je vakantie, hoe zit het dan met je reisverzekering? Valt het risico van zelfstandig recreatief duiken (zonder duikinstructeur of divemaster) onder de dekking van je polis? Hoe zit het met de risico’s? Reisverzekeringblog.nl deed onderzoek naar de dekking van recreatief duiken op een reisverzekering en kwam tot een aantal opmerkelijke conclusies.
In één blik een overzicht van de ruim honderd duikplaatsen in Zeeland? Kijk op deze interactieve kaart! Daar vind je alle informatie bij elkaar. Bovendien kun je per duiklocatie ook nog eens zien hoe het met de flora en fauna is gesteld en wat je van het voorzieningenniveau kunt verwachten.
Bekijk de interactieve kaart met alle duiklocaties in Zeeland
Find your next scuba diving adventure thanks to my World Dive Map, featuring the 134 best places in the world for adventure diving and cultural discoveries. Hours of research, travelling throughout every continent, travellers’ recommendations and book readings are here summarized for you.
Australië heeft de grootste beschermde zone op zee gecreëerd. Er is 2,3 miljoen vierkante kilometer beschermde oceaan bijgekomen. Dat brengt het beschermde gebied op een totale omvang van 3,1 miljoen vierkante kilometer.
Het reservaat komt langs de hele kustlijn van Australië. Het gebied is opgedeeld in zones, in sommige gebieden is meer toegestaan dan in andere. Tijdens de Australische verkiezingen is door de minister van milieu, Tony Burke, beloofd om verschillende zones van de oceaan te beschermen en die belofte is nu nagekomen. In de zones gelden strenge regels voor onder andere de visserij en oliewinning, zo worden verschillende bedreigde diersoorten zoals de blauwe vinvis, de groene zeeschildpad en een aantal haaisoorten beschermd.
Een nieuwe laag verf op de metalen overblijfselen van de Titanic is de beste manier om het legendarische schip voor toekomstige generaties te bewaren. Dat zegt Robert Ballard 100 jaar na de scheepsramp. Hij is een van de ontdekkers van het wrak tijdens een expeditie in 1985.
De overblijfselen van schip, dat in twee stukken diep in de oceaan voor de kust van Newfoundland ligt, vergaan langzaam door roest en corrosie. Naar boven halen is geen optie, daarvoor is het wrak na een eeuw te fragiel. Alleen een losgeraakt stuk van de scheepswand is opgetakeld en is nu te bewonderen in het Luxor Hotel in Las Vegas.
Lekker aan het duiken? En je wilt eigenlijk wel foto's maken maar geen ingewikkeld gedoe met een onderwatercamera. De Liquid Image duikbril met camera is dé oplossing!