Stel je neemt het besluit om te gaan duiken tijdens je vakantie, hoe zit het dan met je reisverzekering? Valt het risico van zelfstandig recreatief duiken (zonder duikinstructeur of divemaster) onder de dekking van je polis? Hoe zit het met de risico’s? Reisverzekeringblog.nl deed onderzoek naar de dekking van recreatief duiken op een reisverzekering en kwam tot een aantal opmerkelijke conclusies.

In één blik een overzicht van de ruim honderd duikplaatsen in Zeeland? Kijk op deze interactieve kaart! Daar vind je alle informatie bij elkaar. Bovendien kun je per duiklocatie ook nog eens zien hoe het met de flora en fauna is gesteld en wat je van het voorzieningenniveau kunt verwachten.

Bekijk de interactieve kaart met alle duiklocaties in Zeeland

 

Find your next scuba diving adventure thanks to my World Dive Map, featuring the 134 best places in the world for adventure diving and cultural discoveries. Hours of research, travelling throughout every continent, travellers’ recommendations and book readings are here summarized for you.

Australië heeft de grootste beschermde zone op zee gecreëerd. Er is 2,3 miljoen vierkante kilometer beschermde oceaan bijgekomen. Dat brengt het beschermde gebied op een totale omvang van 3,1 miljoen vierkante kilometer.

Het reservaat komt langs de hele kustlijn van Australië. Het gebied is opgedeeld in zones, in sommige gebieden is meer toegestaan dan in andere. Tijdens de Australische verkiezingen is door de minister van milieu, Tony Burke, beloofd om verschillende zones van de oceaan te beschermen en die belofte is nu nagekomen. In de zones gelden strenge regels voor onder andere de visserij en oliewinning, zo worden verschillende bedreigde diersoorten zoals de blauwe vinvis, de groene zeeschildpad en een aantal haaisoorten beschermd.

Een nieuwe laag verf op de metalen overblijfselen van de Titanic is de beste manier om het legendarische schip voor toekomstige generaties te bewaren. Dat zegt Robert Ballard 100 jaar na de scheepsramp. Hij is een van de ontdekkers van het wrak tijdens een expeditie in 1985.

De overblijfselen van schip, dat in twee stukken diep in de oceaan voor de kust van Newfoundland ligt, vergaan langzaam door roest en corrosie. Naar boven halen is geen optie, daarvoor is het wrak na een eeuw te fragiel. Alleen een losgeraakt stuk van de scheepswand is opgetakeld en is nu te bewonderen in het Luxor Hotel in Las Vegas.

Lekker aan het duiken? En je wilt eigenlijk wel foto's maken maar geen ingewikkeld gedoe met een onderwatercamera. De Liquid Image duikbril met camera is dé oplossing!

Een team onderzoekers van de universiteit van Rennes heeft een eeuwenoud navigatiemiddel gevonden in het wrak van een Brits schip dat in 1592 zonk. Het zou gaan om een zogenoemde "zonnesteen" die de Vikings reeds honderden jaren voordien gebruikten als instrument voor oriëntatie op zee.

Deze zomer hebben Rijkswaterstaat Zeeland, Provincie Zeeland, Gemeente Schouwen-Duiveland, de Nederlandse Onderwatersport Bond, Natuur- en Recreatieschap de Grevelingen en Dive-Inn de Kabbelaar het betonnen schip 'Le Serpent' (www.leserpent.nl) in het Grevelingenmeer laten afzinken. Een uniek project, aangezien het in Nederland nog niet eerder is voorgekomen dat een schip van dit formaat voor de duiksport is afgezonken. Le Serpent wordt dan ook gezien als een nieuwe impuls voor het toerisme in Zeeland en Zuid-Holland en de duiksport in het bijzonder. Daarnaast draagt het schip als natuurlijk rif bij aan het bevorderen van de onderwaternatuur.

Vandaag werd ik gebeld door het media team van RTL 4. Binnenkort zijn er tv opnames in Westerlee en voor een leuke activiteit hadden ze bedacht om ergens te gaan duiken. "Mooi toch meneer uw duikschool 2 minuten op tv".

Maaruhh dat kost u wel € 2500,- euro. Verder zappen maar tegen die tijd.