Laat je verbazen door deze indrukwekkende video van een vrouw die in de Filipijnen met een gigantische walvishaai zwemt. De video kreeg terecht een prijs van GoPro, de fabrikant van sportcamera’s.

Een grote verandering in recreationeel duiken dankzij computers en onderwater- wetenschap.

Eén van onze sport haar meest hardnekkige regel is onder vuur gekomen en blijkt overbodig: het verbod van een omgekeerd duikprofiel (eerst een ondiepe duik en dan een diepe) uit te voeren. Laten we de slogan « de diepste duik eerst » onder de loupe leggen.

Zeer effectief anti-condens en reinigingsmiddel voor metalen oppervlakken. Het moleculaire netwerk met nano-structuur zorgt voor een directe verbinding van de afzonderlijke moleculen met het behandelde oppervlak. Door deze transparante, zeer effectieve tijdelijke bescherming anti-condens film bereiken we een zeer intensieve en kristalheldere anti-condens afdichting. Hierdoor wordt het ontstaan van condens op metaal effectief voorkomen.

Met dank aan Sportduikclub 'de Walrussen' waar ik dit handige linkje vond.

Bereken het drijfvermogen van je duikfles

 

Veruit de diepste plek is de Marianentrog in de Grote Oceaan, ten oosten van de Marianen Eilanden vlakbij Japan. De trog is een kloof van ongeveer 2500 kilometer lang en heeft een gemiddelde breedte van 70 kilometer. De Canadese filmregisseur James Cameron dook in maart naar de bodem van de trog. Hij nam monsters en filmde voor een documentaire over het leven op de oceaanbodem.

 

Een kraan die van een fles schiet.... de gevolgen zijn niet te overzien. Hoe zit het met jouw kraan? Juiste schroefdraad? Goed onderhouden? Kortom, hier valt niet mee te spotten.

Duiken is een sport die niet zonder risico's is. Om deze risico's zoveel mogelijk te beperken, is het van belang dat duikers goed opgeleid en getraind zijn, hun ervaring bij houden (zwembad duiken zijn geen teken van zwakte doch helpen ervaring met uitrusting uw niveau op peil te houden!) en zich strikt houden aan veiligheidsregels. Tevens kan het uitsluiten van een ziekte of gebrek de veiligheid tijdens het duiken vergroten. Dit is één van de redenen waarom een medisch onderzoek door veel duikscholen, of organisaties verplicht wordt gesteld.

Scubasigns: the guide to all diving hand signals’ zorgt ervoor dat vanaf nu wereldwijd elke duiker dezelfde taal spreekt. Het boek is het resultaat van jaren onderzoek en discussies met vele duikers in alle hoeken van de wereld. Het resultaat is het officiële handboek voor duik handsignalen welke duikers helpt hun duiken veiliger, interessanter maar vooral ook leuker te maken.

Hét kado voor jezelf én je buddy! 288 full colour pagina’s met bijna 500 hand signalen met bijdrage van enkele wereldberoemde fotografen. Het boek kost €24,95 via www.bol.com te bestellen en verkrijgbaar bij je lokale Dive Center.

Stel je neemt het besluit om te gaan duiken tijdens je vakantie, hoe zit het dan met je reisverzekering? Valt het risico van zelfstandig recreatief duiken (zonder duikinstructeur of divemaster) onder de dekking van je polis? Hoe zit het met de risico’s? Reisverzekeringblog.nl deed onderzoek naar de dekking van recreatief duiken op een reisverzekering en kwam tot een aantal opmerkelijke conclusies.