Zeeland... dé duikprovincie van Nederland. In de loop der tijd hebben de vele veranderingen van het Zeeuwse landschap, die niet altijd even vrijwillig waren, gezorgd voor een scala aan fantastische duiklocaties.

 

Getijdentabel Grevelingen

Op diverse plekken kun je duiken op restanten van oude dijken of zelfs verdronken dorpen, op andere plekken duik je langs de huidige zeeweringen. Vrijwel overal kom je uitbundig leven tegen. Het beeld veranderd continu: niet alleen door de getijden, ook door de verbeterende waterkwaliteit, zoals in het Veerse Meer. Kreeften, krabben, sepia's, slakjes, inktvissen, baarzen, sponsen, dodemansduim en veel meer. Als je niks moois ziet, moet je haast wel je ogen dicht hebben gehad. Veel mensen weten inmiddels wel dat er veel moois onder water in Zeeland is te vinden. Echter, wanneer je verteld dat er zelfs zeepaardjes voorkomen in de Oosterschelde, dan zijn velen nog steeds verbaasd. Hoewel ze de afgelopen jaren weer vaker gezien worden, komen deze schitterende dieren niet bijzonder veel voor en het kost duikers vaak veel moeite ze te ontdekken.

Een jaar filmen in Zeeland, samengevat in 6 minuten video. Het lukte Andreas Kröner om te laten zien hoe Zeeland er onder water uit ziet.
Duiken in Nederland kleurloos? Kijk zijn film en oordeel zelf!