Middels een introductie duik kunt u onder begeleiding van een van onze instructeurs op een rustige en veilige manier de eerste beginselen van de duiksport onder de knie krijgen en ervaren hoe het is om onder water te kunnen ademen met behulp van perslucht. Tijdens zo'n introductie duik zal de instructeur je in een klein uur wat vertellen over de theorie van het duiken en wat je absoluut wel en niet moet doen wanneer je onder water zit met perslucht.


Details over deze opleiding:

(eLearnpakket voor deze opleiding is beschikbaar)

De introductie duik gaat natuurlijk vooraf met een stukje theorie. Hierin behandelen wij de benodigde  basisprincipes van het ademhalen en signalen onder water. Ook de uitrusting wordt aan u uitgelegd. Daarna gaan wij spelenderwijs een aantal duikoefeningen met u doen in het zwembad. U zult ervaren hoe het is om als een vis onder water te zwemmen.

Duur van de introductie:

Ongeveer 2 uur waarvan 1 uur theorie en 1 uur praktijk in het zwembad of buitenwater.

Kosten:
Een introductie duik in het zwembad kost: € 37,50  Deze prijs is inclusief gebruik van duikuitrusting en kan gevolgd worden van oktober t/m juni op elke vrijdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur in het zwembad "De Watertoren" te Winschoten.

Ook is er de mogelijkheid om na afspraak van maandag t/m zondag gebruik te maken van open lucht zwembad de Ringberg te Scheemda op reguliere openingstijden. (toegangskosten € 3,50)

Een introductie duik in het buitenwater kan ook en kost  € 65,-  Een goede voorbereiding hierop is eerst de introductie duik in het zwembad te volgen, immers in het buitenwater met een dik pak en handschoenen aan en een zicht van enkele meters en nog geen ervaring met de duikuitrusting kunnen er voor zorgen dat het plezier van de duik afneemt.  Een complete duikuitrusting (standaard maten) wordt door ons geleverd. Natuurlijk spreken wij samen met u af wanneer u de duik wilt maken.

Vereisten vooraf:
Leeftijd minimaal 12 jaar. Medisch gezond en niet verkouden zijn of medicijnen gebruiken die het duiken niet toestaan. Voor een introductie duik in het buitenwater dient u goed gekeurd te zijn door een duikerarts (NICDA)

Opgeven en betalen:
U kunt zich voor deze opleiding opgeven door ons te bellen of e-mailen. Laat bij geen gehoor een bericht achter dan bellen wij u terug.

Vragen:
Als u verder nog vragen heeft neem dan gerust contact met ons op.